Wait when page loaded

office@vertis.ro

LITIGII & ARBITRAJ

Vasta experiență, dedicația și energia echipei asigură clienților noștri servicii eficiente de asistare și reprezentare procesuală în domeniile de interes (societar, contractual, administrativ, fiscal, dreptul muncii, insolvență etc.).

PROIECTE RELEVANTE

 • În anul 2011 am asistat una dintre cele mai mari companii din domeniul producerii de blocuri ceramice din România, în litigiile purtate cu Garda de Mediu, în două litigii având ca miză costuri privind refacerea mediului.
 • În anul 2013 am asistat una dintre cele mai mari companii din domeniul tranzacțiilor pe piața de capital, membră fondatoare a Bursei de Valori București, în procedurile de tranzacționare cu părțile civile vătămate, care au formulat pretenții în valoare de 4 milioane de euro, obținând pentru clientul nostru reducerea pretențiilor cu 2 milioane de euro.
 • În anul 2016, în urma unei colaborări cu o societate de avocatura locală, am obținut o soluție în urma căreia instanțele de judecată au restabilit limita de hotar dintre Comuna Feleacu și Municipiul Cluj-Napoca, câștigând pentru clienta noastră aproximativ 400 de hectare de teren după mai bine de 45 de ani în care limita fusese trasată în mod greșit în favoarea Municipiului Cluj-Napoca.
 • În anul 2017 am obținut prima decizie definitivă care obligă Primăria Cluj la expropriere și despăgubire pentru servituțile publice instituite prin Planul Urbanistic General intrat în vigoare în 2014.
 • Societatea noastră reprezintă una dintre cele mai mari companii de construcții din Cluj-Napoca în litigiile purtate cu Consiliul Județean Cluj și cu Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. În anul 2019, am obținut o decizie definitivă prin care Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj au fost obligați să recepționeze un obiectiv de interes național, respectiv noua pistă de decolare-aterizare din cadrul aeroportului.
 • Societatea noastră reprezintă mai multe UAT-uri in litigiile purtate de acestea cu AM / OIR POSDRU NV, prin care au fost contestate titlurile de creanță emise de aceasta instituție. În anul 2020, am obținut două decizii definitive prin care au fost suspendate executările titlurilor de creanță emise până la soluționarea în fond a acțiunilor în contencios prin care s-a solicitat anularea acestor titluri.
 • Începând cu anul 2019, în colaborare cu o societate de avocatura locală, acordăm consultanță juridică și reprezentare în litigii având ca obiect dreptul mediului, cu accent pe gestionarea deșeurilor.
 • Începând cu anul 2019, reprezentăm o importantă societate de distribuție și furnizare a gazelor naturale în litigiile derulate în regiune.
 • În anul 2019, după o fructuoasă colaborare cu o alta societate de avocatura locală, am obținut recunoașterea drepturilor de proprietate intelectuală pentru sistemele de cale (C4-64) care dau semnalul de liber-ocupat pe calea ferată și repararea unui prejudiciu de cca. 4 milioane de euro adus inventatorului, într-un litigiu purtat timp de 9 ani împotriva Companiei Naționale de Căi Ferate – CFR
 • În anul 2020, societatea noastră a obținut anularea în parte a Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca și obligarea autorităților locale la schimbarea încadrării urbanistice a unui teren intravilan clasificat drept livadă, astfel încât acesta să devină construibil.
 • În anul 2020, în conlucrare profesionala cu un cabinet de avocatură din București, prin admiterea plângerii formulate împotriva Deciziei CNSC, am obținut reconfirmarea calității de câștigător al procedurii pentru asocierea căreia i-a fost atribuit contractul privind studiile de pre-fezabilitate și fezabilitate pentru trenul metropolitan și metroul din Cluj-Napoca.